Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

αν σας έχουν φοβίσει για τη πλήρη χορτοφαγία:

ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ ΣΚΕΤΗ, Η ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΟΒΙΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ (ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΜΩΣ) ΚΡΗΤΙΚΗ, Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22733&subid=2&pubid=39114948

Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΕΚΑΛΥΦΘΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1060, ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΩΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΖΟΥΣΑΝ ΟΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΕΙΧΑΜΕ ΤΗ ΠΡΩΤΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΑΛΙΑ Σ' ΑΥΤΟ. ΟΜΩΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΛΑΟΙ ΗΤΑΝ ΜΑΚΡΟΒΙΟΙ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΩΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑΝ ΕΛΑΦΡΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΚΙ ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΙ ΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΕΦΤΑΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 80 Η 100 ΧΡΟΝΙΑ. (ΠΛΑΤΩΝ, ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΚΛΠ.)
ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ ΚΙ Η ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΕΚΤΕΙΝΟΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου